Laatujärjestelmän rakentaminen

Laatujärjestelmien rakentaminen on aloitettu tilausvälitysyhtiöpohjaisesti ja levitetty taksiyhdistyksiin. Seuraavaksi vuorossa on yksittäisten taksiyritysten laatujärjestelmien rakentaminen.

Ne yhtiöt, jotka haluavat ruveta rakentamaan Taksialan laatukeskuksen hyväksymää laatujärjestelmää osallistuvat kolmen päivän työpajaan, jossa taksialan laatujärjestelmän yleiset raamit käydään läpi ja ruvetaan työstämään kunkin alueen omaa laatujärjestelmää. Kustakin yhtiöstä tulisi työpajaan osallistua kolmesta neljään henkilöä, jotka paneutuvat aktiivisesti laatujärjestelmän rakentamiseen. Mikäli laatujärjestelmää rakennetaan jonkin muun periaatteen pohjalta, se ei voi saada Taksialan laatukeskuksen sertifikaattia.

Työpajan kesto ulottuu usealle kuukaudelle ja sen aikana tulisi kullakin alueella työstää omaa laatujärjestelmää. Kun järjestelmä alkaa olla valmis, tulee Taksialan laatukeskuksen osoittama konsultti auditoimaan järjestelmän. Tämän jälkeen laatukeskuksen johtoryhmä myöntää Taksialan laatukeskuksen laatusertifikaatin. Yhtiöllä on sovittujen toimenpiteiden jälkeen oikeus antaa järjestelmässä mukana oleville autoille hyväksyttyyn laatujärjestelmään kuulumisesta kertovat tarrat sekä pinssit työvaatteisiin.

© Taksialan laatukeskus, Nuijamiestentie 7, 00400 Helsinki, E-mail laatutaksi@taksiliitto.fi | Powered by Aava